WEBECO nieuwe fabriek 03 540x365

Webeco start met de productie van betonbuizen!

Webeco, investeert in een gloednieuwe fabriek op het industrieterrein in Brustem. Vanaf het voorjaar 2022 zullen wij ons toeleggen op het produceren van betonbuizen.

Sinds de oprichting in 2007 groeide Webeco uit tot een grote speler in allerlei betonproducten. Het familiebedrijf van de broers Philip en Johnny Welkenhuysen ontwerpt en produceert diverse standaardtoepassingen en maatwerk voor infrastructuurprojecten en nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit.

In 2019 werd op het industrieterrein in Brustem een gloednieuwe fabriek gebouwd met bijhorend kantorencomplex. Dit is de huidige uitvalsbasis van Webeco. Tegelijk werd de oorspronkelijke site, ook in Sint-Truiden, omgebouwd en uitgebreid tot een afdeling voor prefab maatwerk.

Vandaag is er tegenover de vestiging in Brustem een nieuwe fabriek in aanbouw. Daar zal Webeco zich toeleggen op de productie van gewapende, ongewapende en poreuze buizen, die het gamma compleet maken. Met deze investering van 10 miljoen euro neemt Webeco de productie volledig in eigen handen, van grondstof tot afgewerkt product.