Webeco.
High quality concrete products

De vennootschap is opgericht in 2007 door Philip en Johnny Welkenhuysen.

Een familiebedrijf met passie voor prefab beton en een sterke ‘drive’ naar innovatie van producten en productietechnieken. De combinatie van kennis en ervaring, tot uitvoering gebracht door een gedreven team van ervaren medewerkers, heeft maar één doel voor ogen: de beste en meest economische oplossing voor de klant.

Een familiebedrijf met passie voor prefab beton en een sterke 'drive' naar innovatie.

WEBECO geniet sinds jaren een goede reputatie als producent van prefab betonelementen voor de aanleg van de infrastructuurwerken voor nutsvoorzieningen als water, elektriciteit en verkeer. De waardering voor onze inspanning zien wij terug in de jaarlijkse groei van het aantal klanten en projecten.

Onze eigen studiedienst en ontwerpafdeling staan garant voor korte communicatielijnen en flexibiliteit bij uitvoeringsprojecten. De logistiek wordt verzorgd in eigen beheer.

WEBECO ontwerpt en produceert volgens de geldende Europese kwaliteitsnormen en -voorschriften . De betonproducten zijn voorzien van CE-markering en indien van toepassing BENOR, NL-BSB,KOMO, Synergrid,…

Investeren in de toekomst

In 2019 heeft Webeco een nieuwe hoofdvestiging geopend op het industrieterrein te Brustem (Sint-Truiden). Hier werden zowel productie als administratie ondergebracht. De bestaande site op de Hasseltsesteenweg te Sint-Truiden werd omgebouwd en uitgebreid tot een prefab maatwerk afdeling.

Met deze nieuwe fabriek investeren we volop in onze toekomst en we verheugen ons dan ook op wat deze ons zal brengen, Johnny Welkenhuysen.

Sinds het voorjaar van 2022 heeft Webeco de productie van beton buizen in eigen handen genomen. Hiervoor heeft het bedrijf een nieuwe site geopend op het industrieterrein in Brustem, tegenover het hoofdkantoor. In deze fabriek zal Webeco zich toeleggen op de productie van gewapende, ongewapende en poreuze buizen, die het gamma compleet maken.